Dit is de Johannesschool

De Johannesschool is opgericht in het jaar 1960, toen Osdorp nog een van de groenste tuindorpen van Amsterdam was. Eén ding is in meer dan 60 jaar niet veranderd en dat is dat we ons onderwijs aan uw kind nog altijd uiterst serieus nemen.
Natuurlijk is onze school de plek van spelend leren en van plezier maken met vriendjes en vriendinnetjes, maar het is ook een plek om aan de slag te gaan.

Wij weten op onze Johannesschool precies wat er nodig is om onze leerlingen uit te dagen een stap extra te zetten. Wij weten heel goed wat wel en niet werkt om uw kind verder te brengen. 

Het spreekt voor zich dat we hard werken aan de basisvaardigheden lezen, schrijven, rekenen en wereldoriëntatie. Daar hechten we veel waarde aan omdat dat het fundament is waarop ieder individu voortbouwt voor de rest van zijn of haar leven. Maar een bredere ontwikkeling is evengoed belangrijk.

We moedigen kinderen aan om de randen van hun comfort zone op te zoeken. Nederland is een calvinistisch landje waar ‘gewoon’ vaak al ‘gek genoeg’ is.
Wij zien kijken daar toch een beetje anders naar.

Wij weten dat ontwikkeling begint op het moment dat je iets probeert. Steek je hoofd maar boven het maaiveld uit. Het maakt helemaal niet uit als het niet meteen lukt!
Samen helpen we je om door te zetten en zo je eigen grenzen te verleggen.

We zetten samen door totdat het lukt.

 

Samen staan we sterk

Maar ook al hebben we nog zoveel expertise en ervaring in huis. Goede resultaten behalen we natuurlijk niet in ons eentje. Zoiets doe je samen. Niemand kan alles zelf oplossen. Daarom werken wij als school graag samen. Natuurlijk in ons eigen team, met de leerlingen, de ouders, maar ook met partners om ons heen in Familicentrum De Kikker.

Op de Johannesschool krijgen we het voor elkaar.
Juist omdat we het samen doen!