Veiligheid is de voorwaarde om te kunnen leren, groeien en ontwikkelen. Kinderen worden weerbaar binnen de grenzen die we samen afspreken. De Johannesschool geeft de kinderen een stevige basis mee waarmee zij vol vertrouwen verder kunnen gaan met het ontdekken van de wereld.
Op de Johannesschool willen we leerlingen leren dat ze het zelf kunnen. We geven bevestiging en complimenten voor het nemen van initiatief. Fouten maken mag op de Johannesschool. Dat gebeurt ook in de echte wereld. Hierdoor groeit de zelfstandigheid en ontwikkelen kinderen zelfvertrouwen.
De Johannesschool leert de kinderen waarde te hechten aan alles wat voor hen leuk, waardevol of interessant is. Iedereen is zich bewust van zijn kwaliteiten en onafhankelijkheid.
Kinderen, ouders en leerkrachten dragen op de Johannesschool samen verantwoordelijkheid voor elkaar en de wereld om ons heen. Op de Johannesschool hebben we elkaar nodig om ervoor te zorgen dat kinderen opgroeien tot verantwoordelijke wereldburgers.
Op de Johannesschool zien wij de mogelijkheden van kinderen. Wij dagen de kinderen uit om het maximale uit zich zelf te halen. Dit doen we door levensecht onderwijs waarbij kinderen kunnen oefenen voor de wereld.